KAPALI GENLEŞME TANKLARI

GENLESME TANKLARI

TEKLİF İSTEMEK İÇİN LÜTFEN İLETİŞİME GEÇİNİZ.

GENLESME TANKLARI İÇİN EN UYGUN FİYATLAR MERKEZMEKANİKTE
daf-genlesme-tanki

DAF KAPALI GENLEŞME TANKLARI

nema-genlesme-tanki

NEMA KAPALI GENLEŞME TANKLARI

wilo-genlesme-tanki

WİLO KAPALI GENLEŞME TANKLARI

Genleşme tankları

WENTA KAPALI GENLEŞME TANKLARI

KAPALI GENLESME TANKLARI

KAPALI GENLESME TANKLARI Çalışma Prensibi

Genleşme tankı seçiminde tank hacmi ve basınç kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır. Buna esas olarak genleşme tankları çalışmaktadır.

Genlesme Tanki

Genleşme tankı başka bir ismi ile hidrofor tankı  günümüzde kurulan her kazan dairesinde en azından bir adet genleşme tankı kullanılmaktadır. hem ısıtma sisteminin hem de hidrofor tesisatının standart bir parçası olmuştur. Hidrofor tankları kombi ve kat kaloriferi gibi küçük kapasiteli cihazlarda ise, ürüne doğrudan entegre olmuş şekilde vazgeçilmez olarak kullanılmaktadır. Sorunsuz ve stabil çalışan sistemlerin vazgeçilmez bir parçası olan MIT Genleşme Tankları ile küçük kapasiteli cihazlarda kullanılan genleşme tankları arasında hiçbir fark yoktur. Çalışma prensipleri aynıdır.

Bunlar aşağıda sıralanmıştır;

• Membranlı Tank
• Genleşme Tankı (veya Deposu)
• Kapalı Genleşme Tankı
• İmbisat Tankı (veya Deposu)
• Denge Tankı (ve Deposu)

Genleşme Tankı Seçimi(Genleşme Tankı Hesabı)

Genleşme tankı seçimi yapılırken şu özellikler dikkate alınmaktadır.

  • Kapasite (litre cinsinden)
  • Kullanılacak yerin yüksekliği
  • Basınç dayanımı
  • Genleşme Tankı ile çalışacak yardımcı ekipmanlar

Ele alınarak genleşme tankı seçimi yapılmaktadır.

Kapalı Genleşme tankları balon membranlı ve diyafram membranlı olarak üretilmektedir. Diyafram membranlı tankta su, sac ile temas eder. Diyafram membranlı tanklar sadece kapalı devre ısıtma sisteminde kullanılabilirler. Çünkü sisteme sadece ilk çalıştırma sırasında taze su alınır. Daha sonra bu su sürekli sistemde kalır. Suyun içindeki oksijen, radyatörler, kazan ve tank cidarında çok az miktarda paslanma yapar. Fakat oksijen bitince pas ilerlemez. Eğer diyafram membranlı genleşme tankı hidrofor tesisatına takılırsa, tanka sürekli taze su geleceğinden paslanma çok hızlı olur ve tank delinir.

Balon tip membranlarda ise su sacla temas etmez. Daima membranın içinde bulunur. Dolayısıyla balon tip membranlar hem ısıtma sistemlerinde hem de hidrofor tesisatında kullanılabilirler. Balon tip membranların küçük kapasiteli olanları askısızdır. Ama büyük tiplerde membran yukarıdan askıya alınır.

Genlesme tanklari kapalı devre doğalgaz veya sıvı yakıtlı ısıtma sistemlerinde kullanılır. Çünkü bu sistemlerde yakıt beslemesi tam kontrollüdür ve tüm sistem elektrikle çalışır. Elektrik kesilirse, her şey durur ve kazan anında soğumaya başlar. Yani kontrolsüz sıcaklık artışı tehlikesi yoktur. Tanka azot da, hava da basılabilir. Genleşme tanklarına azot gazı basılması tercih edilir. Ama şantiyelerde veya binalarda basınçlı hava bile zor bulunur. Ayrıca zaten havanın % 75-78’i azottur. Bu nedenle havanın kullanılmasında bizce bir sakınca yoktur.

Genlesme Tanki(Hidrofor Tankı) Azot gazının tercih edilmesinin sebepleri Nelerdir?
• Azot’un membrandan suya difüzyonu, oksijene göre daha yavaştır. Dolayısıyla tankta daha uzun süre kalabilir.
• Azot oksijen gibi korozif değildir. Isıtma sisteminde tanktan suya karışan gaz tesisatta korozyona sebep olmaz.
• Tankın içine basılacak havanın basıncını hesaplamak için formüle gerek bırakmaz.

genleşme tankı ne işe yarar, genleşme tankı fiyat, genleşme tankı nasıl çalışır, genleşme tankı çalışma prensibi, kombi genleşme tankı,genleşme tankı hesabı